DMK's forårsmarkprøve 2013

For gud ved hvilken gang skulle vi på DMK's forårsmarkprøve, denne gang i Jylland. Vi skulle som sædvanlig bo hos Carsten Trøjborg, hvor jeg er kommet i snart 30 år.

Men dette år skulle udskille sig markant fra de andre år. Der var en hel "invasion"  af svenskere, ikke mindre end 17-18 svenskere var mødt op hos Carsten fredag. Jeg havde mine betænkeligheder med at Carsten havde inviteret så mange til spisning, men de blev gjort til skamme. Der var flot dækket op i jagtstuen til 29 mennesker (ok der smuttede lige to), og maden var som sædvanlig helt i top, godt han ikke fører hund lige så godt som han laver mad, for så var der ikke noget at komme efter. Der blev en særdeles hyggelig aften med megen snak på flere sprog, som sluttede i god ro og orden.

Næste morgen mødtes vi på Bygholm Landbrugsskole til morgenbord. Efter endt navnopråb var det af sted på marken. Vi selv, Pia og jeg, deltog ikke om lørdagen, så vi var rundt på forskellige hold for at se på nogle udvalgte hunde. Det var dejlige terræner med pænt med fugle, men, hundene generelt set magtede dem desværre ikke på dagen, så det blev ikke dagen hvor præmiekassen i DMK blev tømt. Det blev til 1 x 2. pr. i unghundeklassen og 1 x 1. pr. og 2 x 2. pr. i åben klasse.

Men det var nu ikke Hr. hvem som helst der løb med pokalerne i åbenklassen. Det var min gode og gamle ven Hans Loose der opnåede 1. pr. på dagen og blev bedste hund. Det er 21 år siden han sidste vandt den, men jeg vil ikke anbefale ham at vente lige så længe igen :) Men dejlig at se Hans blive lidt rørt - for da jeg lærte Hans at kende i 1977, var han jo mit idol, han vandt jo næsten alt den gang. Tillykke Hans.

DSC_0604.JPG

Hans Loose med pokalerne som vinder af åben klassen om lørdagen.

Nå, men efter præmieoverrækkelsen var det tilbage til Carsten. Vi skulle have et bad inden vi skulle tilbage til festaften på Landbrugsskolen. Efter et bad og en lille forfriskning, var det tilbage til Landbrugsskolen. Der var tilmeldt knap 50 mennesker, som fik en super god og hyggelig aften - tror alle hyggede sig gevaldigt. Jeg håber det er noget der vil gentage sig næste år.

Næste morgen var det så vinderklassen. Her skulle Pia havde sin debut på en anerkendt markprøve med Freya, så hun havde ikke sovet siden kl. 3 om morgen. Jeg skulle selv gå med Nesko og Heiki, men vi måtte melde Heiki fra, da hun havde fået fjernet milten om onsdagen. Søndagen færtforhold havde ikke ændret sig meget fra om lørdagen, så hundene havde stadig svært med at magte dem, men der var dog nogle der fik skudt over sin hund. Nesko gik godt, men desværre har han chance til en agerhøne, som han når at tage stand for inden den etter 2 m. foran ham. I hans 2. slip opnår han igen stand, men da han går frem for at rejse fuglen, er de løbet 10 m. til højre, så de letter uden han har kontakt til dem. Pia og Freya havde arbejdet godt for sagen og havde været ude i 3 slip, de 2 sidste lange, for at finde fugle til hende, men det lykkedes desværre ikke for hende. Pia var skuffet og ærgerlig og sagde til mig: "... men så må jeg jo af sted på arfterårsmarkprøven". Jeg kiggede på hende og lo lidt, men hun mente det kunne jeg se, så nu må vi se om hun deltager igen til efteråret. Freya var lidt mærker efter strabadserne - hun er jo ikke hel ung mere.

Jeg var på hold med Ingemar og Björn fra Sverige. De var begge heldige at få skudt over deres hunde, men desværre var deres søgsoplæg ikke helt "tilpasset" de danske normer, så de var kategoriseret som 2'er hunde.

Med over middag kom der 4 kat. 1 hunde og 4 kat. 2 hunde, samt de to svenskere som reserver. De kom dog ikke i aktion. Finalen varede ikke længe, godt en time, så var den overstået.

Når nu man ikke selv magter at komme med over middag, så er det godt man har nogle hvalpekøbere der kan. Fuglevangs Jack med Peter Jürgensen var med som kat. 1 hund, så vi krydsede fingre for ham. Om det var derfor det gik som de skulle ved jeg ikke, men det lykkedes Peter at bliver første vinder med Jack, Peter første sejr så vidt jeg ved i vinderklasse. Tillykke til Peter herfra. Som Annika skrev til mig efterfølgende, så har de et ordsprog i Sverige der hedder:  "Skall man bli slagen på prov så är det av valpköpare"

Der skal også lyde et tillykke til Jan med Rico, som fik debut på dagen og opnåede at blive 3. vinder. Men selvfølgelig et stort tillykke til jer alle der blev placeret.

DSC_0637.JPG

1. Vinder HP
DKCH MARKPR DKV11 Fuglevang's Jack,  Peter W Jürgensen

2. Vinder HP
MARKPR Horsia's Molli,  Henning A. Petersen

3. Vinder HP
MARKPR Rico,  Jan L. Larsen

4. Vinder HP
MARKPR Hedeskov's Mettevons,  Tine Broen Nielsen

5. Vinder
MARKPR Chip, Freddy Pedersen

6. Vinder
DKJCH MARKPR Fredensvej's Centa,  Arne Nielsen

Tak til alle for en super weekend, men en speciel tak til Carsten for den store energi og gæstfrihed du altid lægger for dagen. Tak for det.

Vi ses lige pludselig derude.

Pia og John