DMK's forårsmarkprøve

Se billeder fra prøven her

Først vil jeg undskylde mit forsinkede indlæg, men jeg har en del at se til i firmaet - og nå ja, et hyggeligt selskab lørdag aften, efter en 50 års fødselsdag hos Christian Nøhr, gør ikke sporene mindre en mandag morgen når vækkeuret ringer.

Nå men tilbage til DMK's forårsmarkprøve. Pia og jeg ankom først over middag grundet fødselsdagen. Vi kørte ud til Henrik på Gilsager. Men vi blev mødt af lidt ærgerlige hundeførere - det var ikke gået helt efter planen, i hvert fald for de fleste. Vi fik ikke set så meget over middag, men eftermiddagen endte med en situation til Jesper Hansen fra Lellinge med Münsterledets Dina, hvilket gav Jesper en 2. præmie. Tillykke til Jesper. Prøven var slut, tilbage til udgangspunktet. Nå ja, på vejen tilbage fik jeg mulighed for at gå en lille tur  med Nesko sammen med Henrik Hansen, da han lige skulle have "luftet" sin hund.

Hjem til præmieoverrækkelsen, men der var der ikke meget at råbe hurra for. En 1. pr. i unghundeklassen til Rico og Jan, stort tillykke til dem, var eneste 1. pr. præstation i hele weekenden. Jan fik desuden også Talentpokalen, mens Bent Jørgensen med Pento fik førerpokalen.

Vi skulle overnatte på Sorø Camping i nogle små hytter sammen med en masse jyder og finner. Der var arrangeret socialt samvær lørdag aften af Tine. For vores vedkomne havde vi sammen med Ulrik Bach og Jesper Ibsen arrangeret grill af pølser og bøffer. Aftenen forløb rimelig roligt med masser af hundesnak, pjat og jokes. Dette blandet med øl og spiritus er en mikstur, der udgør et aldeles glimrende sovemiddel for de fleste. Men lad det være sagt, finnerne er ikke rene amatører udi indtagelse af alkohol, men de bliver til gengæld bedre og bedre til engelsk, i den periode hvor alle bogstaver stadig er i brug.

Nå, men tidligt op søndag, Vor Herre havde jo taget en time af vores skønhedssøvn, og det kunne man så sandelig godt se, ikke alle var lige kønne. Vel mødt til formiddagens afprøvning skulle vi i terrænet. Jeg skulle have et hold med til Stenlille, et super sted godt med fugle - normalt. De svigtede os på dagen og vi var nogle stykker der ikke fik chancen til fugl. Der blev kun skudt over Chang med Egn som fører. Men vi var da nogle få stykker der havde præsteret fejlfrit med fine kritikker, så vi håbede på chancen over middag.

Men ved ordførende dommers opråb til finalen, havde han valgt kun at tage de 7 hunde med der var skudt over. Der var nogle afbud til dagen, hvilket gjorde der kun kunne placeres 5 hunde, men som nævnt var der kun 7 med over middag.

Finalen blev lidt af en skuffelse. Det tør jeg godt skrive uden at træde nogen over tæerne. Der var kun Tines Mettevons der kunne vise et stor format, resten af hunden løb bagved føreren, fik ikke den ene side af marken med, stoppede og roede en del, etc. Men sådan er det, ikke en finale der går over i historien pga. hundene.

Men det gør til gengæld på en anden front. Tine Broen havde sin debut i vinderklassen og havde oven i købet 2 hunde med. Hun opnåede at få begge hunde med over middag - flot. Men endnu flottere var det at hun blev placeret med dem begge, noget ingen andre i klubben har præsteret før. Herfra skal der lyde et stort tillykke til Tine og hendes præstation - kanont flot gået Tine.

Men ingen af de placerede hunde formåede at få et HP, der betyder at hundens præstation på dagen ville havde givet et 1. pr.

Resultatet af prøven blev:

1. Vinder, Hedeskov's Mettevons DK09324/2009, Tine Broen Nielsen

2. Vinder,  Aslan 22267/2006, Niels Lauge Laugesen

3. Vinder, Spike 09284/2003, Kim Vidkjær Andersen

4. Vinder, Uldjydens Heino, Dk05155/2007, Tine Broen Nielsen

5. Vinder, Ejsbøl's A.Chang 09463/2006, Egon Møller Jensen

Men tak for en hyggelig weekend og en god prøve.

Pia og John.