Nesko er i vinderklasse og hanhunderegistreret

Sidst vi var sammen på prøve gik det jo fint, vi fik begge 1 præmie på schweissprøven i Thy, så hvorfor ikke gentage succesen?

Jeg skulle starte med Nesko i første slip. Roerne var drivvåde, så jeg sørgede for at få de aller yderste roerækker med. Det skulle vise sig at være en god taktik senere i slippet. Men han startede godt, gik stort og godt i de meget høje roer, som når en voksen mand helt op i skridtet. Alt er i orden og på et tidspunkt hører jeg høns i terrænet foran mig. Jeg får sendt Nesko over i området og efter et par løse markeringer, der indikerede han havde kontakt med hønsene, tager han en fast stram stand. På ordre rejser han meget villigt præcist en agerhøne og der er ifølge dommeren komplet ro i opfløj og skud. Sådan skulle den ged barberes.

Lige inden middag skulle jeg ud i mit andet slip og det foregik på en stubmark. Da det første slip kun havde varet 14 minutter, skulle jeg nu vise han kunne stå distancen. Det kunne han uden svinke ærinder og så var den anden 1. pr. hjemme. Den giver adgang til vinderklassen og hanhunderegistreret i en alder af 2½ år.

Senere skulle Kenneth så ud. Han blev afprøvet 4 gange på dagen, hvor fugletilgangen var meget minimal. I det aller sidste slip på dagen skulle Kenneth og Kiki ud igen. Da de når op til og vejen hvor tilskuerne venter, bliver Kenneth gjort opmærksom på at der er hørt høns ikke langt fra hvor han går. Kenneth prøver at Kiki, som er helt udkørt efter det lange slip, over i området. Hun tager en stram fast stand. På ordre springer villigt hun frem og rejser en lille flok agerhøns. Hun er komplet rolig i opfløj og skud. Tror heller ikke hun havde kræfter til andet. Efter slippet var hun udkørt at hun dårligt kunne gå ordentligt.

Men, summa summarum: vi havde igen fået en 1. pr. begge to. Men jeg har lige set på DMKs hjemmeside, at Peter Jürgensen med Fuglevangs Jack også havde fået en 1. pr., så endnu en god dag for mit opdræt. Et stort tillykke til Peter og Kenneth.

kenneth-john