DMKs efterårsvinderklasse 24. september 2011.

Se billeder fra prøven

Lørdag d. 24. september mødte vi op i Ringsted for at deltage i DMKs efterårsvinderklasse. Vejret var prima, sol og let vind, humøret hos de fremmødte var højt, forventningerne i top, ja alle ingredienser til en perfekt dag var til stede. Der var tilmeldt i alt 23, hvoraf de 4 havde opnået deres kvalifikation til prøven i ugen op til prøven.

Vi var delt i 3 hold og jeg var på hold 2, som skulle til Gilsager hos Henrik Hansen. På holdet var to af mine hvalpe, Fuglevangs Kiki med Kenneth og Fuglevangs Hector med Henrik Hansen. Der var desuden på hold yderligere 2 Fuglevangs hunde, idet Ole med Kanto og Jan med Jessie havde kvalificeret sig ugen op til prøven. Så med Heiki deltog der 5 af vores hunde.

Formiddagen bød på meget godt hundearbejde men også noget der var mindre godt - hundene havde besvær med at lokalisere agerhønsene og flere gange stod de inde midt i flokken før de opdagede dem. Det gjorde Nesko bl.a. så det var ikke så heldigt. Han havde ellers gået fint nok. Kiki med Kenneth fik en fin start, dog med en lille anmærkning på søget, som ellers plejer at være i top. Det samme fik Heiki, som ellers er garant for et stilrent og stor format. Hun havde chance til en flok høns, men inden hun når at få stand, kommer makkerhunden til og løber i bagvind ind i flokken og får dem på vingerne. Surt. Senere i roer får hun stand, og følger op på løbende fasan. Hun bringer også fasanen på vingerne, men dommeren synes den var for langt foran Heiki til at hun havde kontakt med den, og det havde han (nok) ret i. Vi slutter formiddagen i en brakmark, og jeg er ude med begge hunde uden at opnå andet end stand for råvildt. Kenneth derimod opnår en stand ved nogle træer. Hun viser en fin rejsning og er komplet rolig i opfløj og skud, der var ingen problemer der. Senere opnår Peter Lykke med Liva også stand og laver en god situation, men hun har desværre tidligere på dagen været uheldige med en flok høns som hun ikke mærker før det er for sent. Formiddagen slutter for vores vedkomne med at Peter og Kenneth skal have udkastet en fugl. Peter får en lille anmærkning, mens Kenneth løser det som det skal gøres.

Tilbage til frokost, lidt sent, men det var gældende for alle hold, så det gjorde ingenting. Dommertrioen var meget konsekvent, de udtog kun 6 hunde til finalen, det antal der kunne placeres. Det var Kiki og Centa med Arne Nielsen i kategori 1, som kategori 2 hunde var det Carsten Trøjborg med Troja, Egon med Chang, Freddy Petersen med Chip og Liva med Peter Lykke.

Peter og Egon startede finalen, som var henlagt til en stor dejlig roemark. Men desværre kom de begge galt af sted med agerhøns og så var det løb kørt. De næste var Freddy og Carsten. Begge hunde viste ikke det bedste søg og havde begge en tom stand. Til sidste var det Arne og Kenneth der skulle ud. Centa (Arne) lagde et OK søg, og opnåede et par stande, men ved avancen kunne hun ikke påvise vildt. Kiki havde en stand, hvor hun fulgte godt op på fugle, som dog letter uden for skudhold. Herefter skifter Chip, Kiki og Centa med at gå mod hinanden. Sluttelig får Chip en tom stand og kobles. Så var det Centa og Kiki. Centa opnår stand uden påvisning af fugl og prøven var slut.

Tilbage til præmieoverrækkelsen på Gilsager. Ordførende dommer Harris Jensen meddelte følgende resultater:

1. vinder: Fuglevangs Kiki, DK09224/2009, Kenneth Hansen

2. vinder: Fredensvejen Centa, 11786/2005, Arne Nielsen

3. vinder: Chip, 20105/2007, Freddy Pedersen

4. vinder: Rotuas H-Troja, 01542/2003, Carsten Trøjborg

Chang og Liva blev ikke placeret.

Tak til alle for en hyggelig dag, der var besat med tilpas med fugle om formiddagen og godt med fugle i finalen. Desværre var der ikke så mange harer eller råvildt, men sådan er det.

Et stort tillykke til Kenneth og knæk og bræk til DM.

Se min lidt amartøragtige video fra prøven.