Danmarksmesterskabet 2011 i Dronninglund

DM2011

Se flere billeder fra DM i galleriet?

Lørdag d. 15. oktober tog vi af sted til Nordjylland, nærmere betegnet Dronninglund, hvor årets Danmarksmesterskab skulle afvikles. Med i bilen var Kenneth og Fuglevangs Kiki, som havde kvalificeret sig til DM ved at vinde vores egen vinderklasse. For mit eget vedkomne var det 4. år i træk jeg havde kvalificeret mig til DM med Heiki.

Vi tog af sted i god tid, så vi lige kunne nå at besøge Carsten Trøjborg på vejen. I Nordjylland havde vi lejet en lejlighed i Vodskov, for vi var 5 der skulle spise og overnatte sammen. Det var Søren og Grethe, som havde været på FUME med deres ene Ruhår som ville komme sidst på dagen. Da de var vel ankommet, fik vi en god gang mad og så stod den ellers på afslapning og hygge resten af aftenen. Søren have fået begge sine 2 hunde med til DM, ikke så tit der er en dobbelt fører med til DM.

Men næste morgen ankom vi til Dronninglund slot, og lad det være sagt med det samme, rammerne omkring dette DM var simpelt hen i verdensklasse - igen. Der var P-vagter til at styre de mange biler rundt på arealerne, der var stort telt slået op i haven til beværtning morgen og middag og terrænerne, ja om formiddagen var de også ren verdensklasse. Der var fugle i hvert slip med ca. 5 min. i mellem chancerne. Vi have på mit hold 10 vilde hønseflokke, 1 singlehøne og 11 fasaner direkte for hundene. Om eftermiddagen var der knap så mange fugle, men nok til at kunne afvikle finalen.

Vejret var super flot, høj sol, og lige bortset fra morgenstunden, var vinden fin hele dagen igennem. Det havde været frostvejr om natten, så det var lidt småkøligt om morgen, men temperaturen steg op ad formiddagen, og så var også vejret i ren verdensklasse.?

Vi var 3 Münsterländere til dette års DM, idet Rune Riishøj med Høegstoft Dharma havde kvalificeret sig ved at blive 4 vinder ved DKK vinderklasse i Nørager. Men vi var på hvert vores hold om formiddagen, så det er ikke meget jeg kan berette om Rune og Kenneths præstationer, men Rune have haft 4 slip, og vist et stort og flot søg, men brænder en chance til fugl til sidst. Kenneth have formatmæssigt præsteret det samme, men makker opnår stand i høj vegetation og Kiki kan tilsyneladende ikke se makkeren og kommer ind foran den.

Jeg selv skulle ud i 3. slip med Orla, som vandt DM sidste år. Vi blev præsenteret som de 2 tidligere års Danmarksmestre, så nu skulle de bare se. Der var faktisk tilskuere der var taget med for at se os gå mod hinanden. Men, hold da op! Efter bare 4-5 min. slip har vi begge forbigået fugl. Det var kun til at grine af, men skuffet jeg var i hvert fald - meget.  Men allligevel opnår Heiki en stand, men da hun rykker lidt for at sætte fuglen, kommer hun for tæt på og bringer derved en agerhøne på vingerne.

Der hvor vi startede havde solen ikke kunne ramme bakken, den eneste bakke på hele formiddagen, og her kunne hundene åbenbart ikke mærke fuglene.

Da de næste hunde kom ud og op i området med solen igen, så kom standene tilbage. Jeg fik en chance til senere på formiddagen og her opnåede vi stand for en stor hønseflok. Alt var klart til afvikling, men så flygtede hønsene uden Heiki var skyld heri og der blev også skudt over hende. Men det rakte ikke til nogen finaleplads.

Der kom 7 kategori 1 hunde og 3 kategori 2 hunde med i finalen. Som der var en ellers normalt "flink mand" der sagde til mig; "synes det er lidt ensfarvede hunde der er med i dag, mangler der ikke noget hvidt" - det medgav jeg ham dog trods alt. Finalen blev afviklet på fine marker med tilpas med fugle og der blev også fundet en værdig Danmarksmester, som desværre ikke var en Münsterländer. Der var dog lidt trøst at hente, da Søren med Dutlig med 6 vinder, så lidt "vandt vores hold" da.

Vi skal åbenbart ikke have succes i Nordjylland, men hvis statistikken holder, vinder jeg DM til næste år, så det må være målsætningen med Heiki næste år.