DMKs hovedprøven d. 26. september 2010 ved Billund

Endnu en gang skulle vi af sted til Jylland for at gå på markprøve. Denne gang DMK's hovedprøve, efterårsvinderklassen. Vi kørte sædvanen tro over til Carsten Trøjborg, for at hygge lidt lørdag aften

Vejret var ikke det bedste, overskyet med småregn det meste af dagen. Der var tilmeldt 24 hunde, som var fordelt på 3 hold, ganske pænt antal deltagere.

Vel ankommet til Vorbasse søndag morgen, blev vi budt velkommen af prøveleder Carsten Trøjborg. Hornblæserne sørgede for den rette stemning inden afgangen til terænet.

Vi ankom i marken og terrænerne så virkelige gode ud. Det var udsat agerhøns, som var passet og plejet, og det startede godt med fugle i de første 2 slip på vores hold. Herefter gik der et par timer, før vi så fugl igen. Jeg fik skudt over Heiki, men fuglen kunne ikke fældes. Det gjaldt ogsåde tre andre hunde der blev skudt over på holdet. Desværre havde et af de andre hold stor mangel på fugle, og det betød at flere velgående hunde gik "til spilde".

Det var sædvanen tro en særdeles hyggelig stemning på holdet, og der blev drillet og fortalt jokes i en lind strøm, men alt i den kammeratlige vendinger. Da der ikke blev fældet fugl over de 4 hunde, måtte vi ud i en lille apporteringsprøve inden middag.

Efter indtaget middag, skulle spændingen udløses, hvem skulle med i finalen. Der kom 9 hunde med over middag, 6 kategori 1 hunde, 2 kategori 2 hunde og en kat. 3 hund.

Vi gik på nogle gode terræner med læhegn rundt opm stubmarkerne, men startede dog i nogle høje roer, men vi gik hurtigt ud på de åbne marker igen. Hvorfor ved jeg ikke, da der var 3 situationer i roemarken

Selv fik jeg en situation på Heiki igen, men vidste egentlig ikke hvordan dommerne ville bedømme situationen. Men jeg skulle senere ud igen mod Karla med Christian, hvor det var formatet det drejede sig om. Jeg var "sikker" på at kunne slå Christian, så af sted med Heiki. Hun løb fint ud lige til gærdet, men fortsatte ind i gærdet, men kom hun ud da jeg kaldte - NEJ hun gjorde ikke. Hun kom ud langt længere fremme i gærdet, og så koblede vi hundene. Som Christian tørt konstaterede: Karla slog ikke Heiki på marken, for der kom hun jo ikke ud.

Tilbage til præmieoverrækkelsen. Der blev som sædvanlig snakket og drukket en lille forfriskning, mens dommerne voterede. Resultatet blev som følger:

 

Dosty - 05431/2006 John Bang Mathiasen - inviteret til DM 1. vinder CACIT, HP
Horsias Karla -06510/2005              Christian Nøhr Hansen 2. vinder HP
Fuglevangs Heiki - 00525/2006 John Hilmer Hansen 3. vinder  
Githa - 11942/05, Hr. Thomas M. Hansen 4. vinder  
Vandborg's Basco - 06169/2006     Jonas Breeseman Jensen 5. vinder  
Rotuas H-Trøja - 01542/2003 Carsten Trøjborg 6. vinder  

 

dmkvk2010