DJ vinderklasse Ringsted 3. oktober 2010

Endnu en gang skulle vi afsted på en af de åbne vinderklasser. Denne gang var det DJ's prøven øst, der blev afholdt ved Giesegård ved Ringsted.

Vejret var OK, overskyet med lidt kraftig blæst hele dagen. Der var tilmeldt 25 hunde, som var fordelt på 4 hold, og jeg var på hold 1 med bl.a. Lars Vandborg med Akita og Jonas Breesemann med Basco. Desuden deltog Arne Nielsen med Centa og Palle Larsen med Zippo, i alt 5 Münsterländere, ganske pænt antal.

Hornblæseren, som var tidligere Danmarksmester, sørgede for den rette stemning inden afgangen til terænet.

 

Jeg skulle starte i 1. slip sammen med Lars, og de klarede vi ganske pænt, omend Lars havde et par tomme stande. Heiki havde en markering for råvildt, ellers ingen fejl. 2 omgang gik vi mere efter fugl, uden det lykkedes for Heiki at finde en. Det gjorde makkeren dog lidt fremme i terænet foran Heiki.
Senere var en hund, der havde opnået først en god situation, senere en stødning, en ny stand, inden den skulles kobles. Føreren tilbød at trække hunden fra standen, så en anden kunne få gavn af fuglen. Det accepterede dommeren, og det var min tur, så jeg skyndte at slippe Heiki, som starks løb ned langs gærdet og opnåede sin stand. Hun gik villigt frem på ordre og rejste en fasan og hun var komplet rolig. Der blev skudt forbi, men senere på udkastet fugl var alt i orden.

 

Efter indtaget middag, skulle spændingen udløses, hvem skulle med i finalen. Der kom 12 hunde med over middag, 5 kategori 1 hunde, heri blandt Heiki og 7 kategori 2 hunde.

Finalen startede på nogle ikke særlig indbydende marker, og det gik ud over kategori 2 hundene (godt man var i kat. 1). Jeg blev sluppet som den første kat. 1 hund i et engområde, og hun gik som hun skulle, havde dog en kraftig markering, som hun selv udløser inden vi kommer helt op med kavaleriet. Hun fik vist sekundering på makkerhund, som havde en tom stand. Jeg kom hurtigt ud igen, da en anden kat. 1 hund slog sig selv ud. Her kom jeg ud på noget indbydende græs igen, og gik efter fugle. Da vi skulle tilbage igen for at hente vind og skifte teræn, valgte jeg at få Heiki lagt op i det søg som hun virkelig kan anlægge. Det gik også fint, så det rakte til at blive 2. vinder med HP, men det bedste af alt: jeg kan komme til DM og forsvare min titel.

2 vinder DJ 2010

Tilbage til præmieoverrækkelsen. Der blev som sædvanlig snakket og drukket en lille forfriskning, mens dommerne voterede. Her ses alle de placerede hunde.

djvindere2010