Danmark Mesterskabet d. 10. oktober 2010 på Sydsjælland

Jeg skulle for 6 gang med til et Danmarksmesterskab med en af mine hunde, og ikke "bare" som deltager, men for at forsvare min titel. Men lad det være sagt med det samme: det lykkedes ikke at forsvarer den, men det er i historien heller aldrig lykkedes nogen endnu, men én skal jo være den første.


Der var dette års DM 2 Münsterländere med, Dosty med John Mathiasen havde kvalificeret sig ved at vinde DMK's efterårsvinderklasse og jeg selv ved at bliver 2. vinder på DJ prøve på Sjælland.
Vejret var flot med blå himmel og solskin, men desværre var det efter 3 uger med megen vind næsten blevet vindstille på dagen, drønærgerligt for terrænerne var fortrinlige og godt besat med fugle, ikke mindst i finalen. Hundene havde meget svært med at lokaliserer dem i den svage vind og mange gange benyttede fuglene dette til at stikke af fra hunden.


Jeg var ikke på hold med Dosty og John, men Dosty havde 4 gode slip med fin kritik, men ellers havde han jo heller ikke fået så mange slip. Han opnår stand ved et mergelleje og går fint frem på ordre, men fasanen rejser fremme foran Dosty, desværre uden han havde kontakt med den sagde dommeren, og John var enig med ham. Så en god præstation, der desværre ikke rakte til at komme med over middag.

Jeg selv havde et godt 1. slip hvor alt var i top, uden chance for fugl. I 2. slip vare jeg ude med 3 forskellige hunde, og det var for mit vedkomne et pænt langt slip. 2 gange går makkerhundene frem i terrænet og finder fugl, men Heiki har afsøgt hendes terræn i et planmæssigt søg, og hun bliver derfor ikke belastet for de 2 andres hunde søgen frem i terrænet.

Hun slutter slippet med at opnå en stand. På ordre går hun villigt frem og rejser præcist 2 agerhøns, men de rammer kun den ene, som bliver apporteret korrekt. Med en super kritik og en perfekt fugletagning var jeg sikker på at komme med over middag, i hvert i mine egne tanker.

DM 2010 situation i finalen


Men efter middagen, bekræfter ordførende dommer Just Mikkelsen, at jeg er i blandt de 6 kategori 1 hunde der var med i finalen, sammen med 7 kategori 2 hunde.

Finalen foregår i en stor roemark, hvor der er masser af fasaner i det gode vejr. Men vinden driller, og der kommer fugle på vingerne, både umotiveret og let provokeret af enkelte hunde. Da jeg kommer ud, lægger hun sig straks i et flot søg. Hun får senere føling med fært, og tager stand. Jeg kalder på "artilleriet", men inden de når frem løser Heiki selv. Jeg sender hende ud i vind for at få frisk fært i næsen. Da hun vender tager hun stand igen, men fuglen letter med det samme. SHIT. Hun kobles.


Senere kommer jeg ud med først en korthår. Den opnår stand, og kort efter opnår Heiki også stand. Korthårens situation skal afvikles først, hundene står for tæt på hinanden til at vi kan afvikle begge situationer samtidig. Makkerhunden går på ordre frem og rejser 3 stk. råvildt, som løber ind foran Heiki der stadig står i sin stand. Hun drejer hovedet da råvildtet kommer forbi, men bliver stående. På ordre går hun frem, men kan ikke påvise vildt direkte. Der letter en fasan langt til venstre for Heiki, men skytten fælder den, og hun forholder sig roligt. Hun viser en perfekt apportering. Lidt efter skal vi ud med en Ruhår. Heiki opnår rimelig hurtig igen stand uden makkeren har opnået noget. På ordre går hun villigt frem og rejser flere fasaner, men der skydes forbi.. Igen igen (jeg oplevede faktisk en ret dårlig skydning dagen igennem). Men hun forholder dig komplet rolig.

Vi kobles og prøven er slut. Det viser sig, at jeg har overhalet de hunde jeg var ude med, og blev dermed 4 vinder

Det var for mig en kanon afslutning, efter den brændte fugl i starten af finalen, så jeg var meget glad og stolt over min egen præstation.

DM 2010 de placerede hunde


Der skal som sædvanlig lyde en stor tak til alle de af mine gode venner der har hjulpet mig med træningen og lagt terræner til, uden jer ville det være svært. Ingen nævnt - ingen glemt.
John Hilmer.