DMK vinderklasse 2009

Heiki opnåede sin 3. 1. vinderplacering i 4 starter.

 

Lørdag d. 29. september mødte 17 ekvipager, lidt skuffende, op på Lille Gilsager hos Henrik Hansen til klubbens hovedprøve, efterårsvinderklassen. Vejret var perfekt, frisk vind, 18 gr. og let overskyet, det måtte udløse en prøve af de bedre.

Men lad det være sagt med det samme, det blev den ikke. Hundene have det svært med færten, og mange chancer blev desværre misbrugt, for der var godt med fugle på begge hold. Om det er de ca. 400 mm vand der generelt mangler ved jeg ikke, men styre fuglene magtede hundene ikke.

På mit hold var der 8 hunde. Vores terænner omkring Stenlille var perfekte, vi havde alle de fugle vi skulle bruge, måske lildt flere. Der blev skudt over 6 af hundene. Heiki var den eneste der fik skudt en agerhøne, resten var fasaner. Jeg blev afprøvet 3 gange om formiddagen, og i mit andet slip havde jeg en perfekt situation på en agerhøne.

Vi havde haft kontakt med det andet hold, og viste derfor, at det talte godt at få skudt over sin hund, så vi tog hjem med en god fornemmelse i maven. Jeg var den eneste det var kat. 1 hund på vores hold, de andre var behæftet med fejl, men det passede mig jo fint :-)

   dmkvk2009_vinder.jpg

 

dmkvk09hilser.jpg

?Så er min fugl på tasken - uden fejl.

På det andet hold var der skudt over 3 hunde, men der var skudt forbi i 2 af situationerne. Det oplevede vi ikke med vores skytter. Ét skud til 6 fugle, alle døde i skuddet - rent bord, sådan. Der skulle derfor kastes over Centa og Ghita. Arne klarede det fint, men THOMAS!!! Han "lod" Ghita knaldapporterer på en udkastet fugl. Det måtte han høre for, og et nyt udtryk har set dagens lys: ...en Thomas (= en knaldapport)

Efter frokost oplyste ordførende dommer Leif A. Jensen, at de 9 hunde der var skudt over skulle med over middag. De 9 hunde var:

Kat. 1:

Heiki, John Hilmer
Troja, Carsten Trøjborg
Centa, Arne Nielsen

Øvrige var kat 2 og 3:

Joker, Claus Bisgaard
Liva, Peter Lykke
Chang, Egon Jensen
Ganto, Rolf Knudsen
Ghita, Thomas Moltesen
Aika, Jan Nielsen

 

Finalen blev ikke hvad vi kunne ønske, hundene kunne ikke styre fuglene, som hovedsagelig var fasaner. Eneste hund der blev skudt over var Joker med Claus, men der blev skudt forbi.

Centa og Troja lavede begge fejl på fugl, og så vidste jeg jo hvor jeg stod. Heiki gik også fint, men havde dog en tom stand, hvorfra der var lettet en hare kort forinden, men jeg troede sgu på den.

Finalen nåede sin afslutning uden yderlige store oplevelser, og vi tog tilbage til præmieoverrækkelsen. Efter der var blæst over vildtet, overtog ordførende dommer Leif ordet, og placerede hundene som følger:

1. Vinder med C.A.C.I.T. og HP: DKCH Fuglevangs Heiki 00525/2007, John Hansen, Kr. Såby - skal til DM.

2. Vinder:Fredensvej's Centa 11786/2005, Arne Nielsen, Stenlille

3. Vinder: Horsia's Joker 09322/2004, Claus Bisgaard, Hovedgård  

4. Vinder:Rotuas H-Trøja 01542/2003, Carsten Trøjborg, Horsens 

5. Vinder:Horsia's l-Liva 21879/2003, Peter L. Thomsen, Birkerød   

dmkvk2009_alle.jpg