Danmarksmesterskabet 2009

Søndag d. 11 oktober 2009 blev Heiki som den første Münsterländer Danmarksmester.

 dm2009.jpg

Søndag d. 11. oktober 2009 skulle vi deltage i Danmarksmesterskabet. Vi skulle mødes kl. 8.30 i Eggeslevmagle forsamlingshus på Sydsjælland. Efter navneopråb, var det af sted til terrænerne med 8 hunde på hver af de 3 hold. Vejret var overskyet, og kun svag vind, men om eftermiddagen blev det til en del sol og lidt mere vind.

2 Münsterlämdere var inviteret, Arne med Fredenvejs Centa var kommet med som 2. vinder på DMK prøven, da jeg udover at vinde vores egen prøve, også blev 3. vinder på DJ vinderklasse, og dermed kvalificerede mig til DM endnu en gang. Så er det tilladt at give invitationen videre.

Formiddagen bød på 3 slip til Heiki. I alle 3 slip gik hun stort og flot, fik vist sekundering og god lydighed. Hun havde en stand hun dog selv løste. I 3. Slip på en sennepsmark, opnår hun stand ved en remise. Hun rejser villigt, er komplet rolig i opfløj og skud, og viser en god apport. Uha, hvor det lunede, for det var kun nr. 2 hund der blev skudt over. Formiddagens afprøvninger fik sin ende, og dommeren gennemgik kritikkerne for hundene, og for Heikis vedkomne var den fejlfri.

For Arnes vedkomne var det gået knap så godt. Han havde misbrugt en chance til fugl, og havde haft 2 tomme stande, og det rakte ikke til videre deltagelse.

Hjem til frokost i forsamlingshuset. Efter veloverstået frokost blev de hunde der skulle med i finalen råbt op. Der var 3 hunde i kat. 1A (fejlfri), 4 i kat. 1B (småfejl), 3 i kat. 2A (mindre fejl) og 1 i kat. 2B (lidt større fejl), men fælles for alle hunde var, at de kunne opnå en præmiering på en kvalitetsprøve.

dm2009tilskuere.jpg

Vi kørte til Falkensteen Gods, hvor finalen skulle forgå. Mange tilskuere gjorde dagen speciel, men det er jo også DM. Dommere startede med de lavest rangerede hunde, og arbejde sig herefter op til os i kat. 1A.

De 2 første hunde blev afprøvet, og efter slippet blev den ene hund koblet, og så var det min tur. Makkerhunden opnår hurtig stand efter jeg har sluppet Heiki. Situationen afvikles, men Ruhåren kan ikke styre sig, og knaldapporterer. Surt for Palle Eriksen - men ikke for mig. Jeg får en ny makker. Lidt efter tager Heiki stand. Uha jeg får ondt i maven "tænk hvis der lykkedes" tænker jeg. Skytterne er på plads og jeg giver rejseordre. Heiki ryger frem, men der kommer ingen fugl. "satans" tænker jeg. Heiki søger lidt tilbage og 3 sek. efter får hun igen stand. Denne gang kommer der en fasan på vingerne, og alt er i orden. Skytterne kommer og siger tillykke, vi får en lille sludder. "Hold da kæft Hilmer - nu er DM sgu mit" tænkte jeg.

dm2009hilser.jpg

På vej tilbage til alle tilskuerne, begynder de at klappe af mig, jeg letter på hatten, og øjnene bliver våde. Hvor er jeg stolt og glad, går hen og får mit velfortjente kys af "Tudemarie". Tudemarie er Pia, som havde grædt af glæde da situationen var vel overstået. Det måtte hun høre lidt for. Dommerne arbejde lidt videre med de andre hunde, men prøven var ved sin afslutning - og hvilken afslutning.

dm2009vinder.jpg

Det er selvfølge stort at vinde et DM, men når så mange hundefolk kommer og trykker hånd, siger "tillykke", "hold kæft hvor er det fortjent",  "hvor er det suverænt arbejde", etc., så bliver det lige pludselig en titel med meget stor substans, når man får sådan en respekt fra de andre hundeførere.

Men det er ikke kun en sejr for mig personligt, men også for DMK og vores race. Vi har med vores hunde skabt resultater på alle de store prøver de sidste 5 år, og ringen er nu sluttet: vi har prøvet at vinde alle prøver herhjemme. Det kan lade sig gøre, og vi har ikke kun vundet prøver, vi har også fået den respekt fra de andre racer, som vi fortjener.

Selv afslutningen var selvfølgelig en stor oplevelse, måske lidt "uvirkelig", men resultatet at mit avlsarbejde og min træning har båret frugt, hvilket i sig selv er en sejr i sejren.

Ikke uventet sluttede dagen med en velfortjent øl i den "Grønne kiosk", og så var det ellers hjemad for at nyde det hele.
En stor tak til alle dem der har ringet, skrevet eller SMS'et i løbet af i ugen efter DM og ønsket tillykke.