DJ vinderklasse på Fyn d. 5. oktober 2008

 

Grundet min dommergerning om lørdagen, var jeg nødsaget til at tage til Fyn for at deltage i en af efterårets åbne vinderklasser. Jeg havde tilmeldt begge hunde, Freya og Heiki.

Lad mig starte med det negative: det stormede og regnede ud i et, og vi var gennemblødte på mindre end 1 time. Det var ikke nogen sjov formiddag. Over middag var vejret slået helt om, og vi havde en god vind og solskin.

Mine forventninger/håb ligger jo på Freya, som "bare" mangler en 1. vinderplacering til, så vil hun være DKBRCH. Hun gik som sædvanlig godt, men i 3. slip trådte vi en agerhøne op i noget brak, og var det løb kørt.

Heiki var jo ikke bare med. Sidste weekends præstation var ikke rent held, og hun er særdeles godt kørende for tiden. I 1. slip opnår hun hurtigt stand ved et gærde, (hvor ellers, ingen fugle ville være i det åbne landskab i det vejr) men makkerhund presser Heiki og fuglen hårdt, og den får fuglen på vingerne. Heiki er rolig. Senere opnår hun igen stand ved gærdet. Hun rejser igennem gærdet og på den anden side letter hun agerhøne, og alt er OK, men der skydes forbi. Hun prøves endnu engang på en stor græsmark, og her lægger hun et søg op fra kant til kant,(uha det så godt ud) hvilket dommeren var enig i.

    djvk2008_vinder.jpg

Jeg er med over middag som 1A hund sammen med 3 andre. Derudover var der en 2 A hund og 5 hunde med IFF.

Jeg kom ud over middag sammen med en ruhår. Den holdt sig til at søge langs et hegn, så valgte jeg at tage marken. Hun slutter med en stand, men skytterne er lidt lang tid om at komme frem, og fuglen går uden Heiki er skyld heri. Hun er rolig. Kommer senere igen, og her viser vi søgsoplæg, samarbejde og lydighed af høj klasse, men vi finder desværre ikke flere fugle.

Afprøvningen over middag var ikke nem at gennemskue, så vi var spændte på resultatet. Dog var jeg rimelig sikker på at blive min. nr. 3, hvilket så ville udløse en billet til DM for Michael Østergaard, som blev 2. vinder på vores klubprøve.

Tilbage til præmieoverrækkelsen. Der blev kun placeret 5 hunde. Nr. 5, 4 eller 3 blev jeg ikke, så var der kun 1. og 2. vinderen tilbage. Hold da op hvor jeg havde sommerfugle i maven. Hvem blev nævnt næste gang, Allan Grundal eller jeg. Det gjorde Allan. Hold da kæft........ jeg havde gjort det, vundet en åben vinderklasse med en Münsterländer, noget ingen andre har formået....endnu.

 djvk2008.jpg

Jeg var meget stolt og glad, og det gør det ikke mindre sjovt, at de andre hundeførere viser den respekt som de gjorde.

Fyn må være min "lykkeø". Jeg har været der 2 gange, og vundet hver gang, i dag og får 2 år siden fuldbrugsprøven. I år var de 2 første hunde på fuldbrugsprøven også Münsterländere, så fynboerne ved udmærket godt hvad en Münsterländer kan.

Så nu gælder det DM næste weekend.